Van Bommel stapt in voetsporen van opa Van Marwijk en kiest voor AZ

Reacties

Ruben van Bommel draagt vanaf komend seizoen het shirt van AZ. De achttienjarige vleugelaanvaller komt over van MVV Maastricht en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2027. Door de transfer stapt het Limburgse talent in de voetsporen van opa Bert van Marwijk.

Van Bommel stapt in voetsporen van opa Van Marwijk en kiest voor AZ
© Pro Shots

Dit seizoen kende Van Bommel zijn grote doorbraak in de Keuken Kampioen Divisie. De handenbinder was op de linkerflank een belangrijke waarde voor MVV, dat uiteindelijk vijfde werd. Van Bommel maakte vijftien doelpunten, terwijl hij drie keer aangever was. Dankzij zijn goede spel werd hij tevens verkozen tot grootste talent van de competitie.

Van Bommel, wiens vader Mark als trainer de scepter zwaait in België bij koploper Antwerp FC, had nog een jeugdcontract in Maastricht. In een eerder stadium gaf de linksbuiten echter aan dat hij wilde dat MVV geld over zou houden aan een transfer van het kind van de club. Dat lijkt tussen beide partijen opgelost te moeten worden.

Van Bommel sprak ook met clubs als Go Ahead Eagles en FC Twente, maar de keuze viel uiteindelijk op AZ. Daardoor treedt hij in de voetsporen van zijn opa. Van Marwijk, tegenwoordig adviseur bij MVV Maastricht, speelde in het verleden drie seizoenen in Alkmaar, nadat hij zijn loopbaan was begonnen bij Go Ahead Eagles.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. van Bommel
Meer over R. van Bommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.