Van Bommel richt pijlen op VAR: 'Zijn ze wel capabel genoeg?'

Reacties

Het werd weer een Champions League-avond zonder zege voor Antwerp FC en trainer Mark van Bommel, de irritatie was er echter vooral rondom de VAR. Tegen Shakhtar Donetsk vond de Nederlandse coach dat er niet goed werd opgetreden door de arbitrage. Het zorgde voor een cynisch slot van de persconferentie in Hamburg.

Van Bommel richt pijlen op VAR: 'Zijn ze wel capabel genoeg?'
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Antwerp schreeuwde in de tweede helft tweemaal om een strafschop. Vijf minuten na rust nadat spits Vincent Janssen naar het gras was gegaan en een kwartier later vanwege een handsbal. In beide gevallen ging de bal niet op de stip. 'Ik vraag me af wat ze zien', doelt Van Bommel op de persconferentie op de VAR. 'Die discussie is er in België ook, maar af en toe snap ik het niet meer. We moeten er geen punt van maken, maar dit is wel een vraag die bij veel mensen leeft. Wie zit er achter de schermen en wat zien zij? Zijn ze wel capabel genoeg, snappen ze het voetbal?'

Van Bommel, die vaker aanmerkingen heeft op de leiding, stopte halverwege zijn argumentatie en kon een cynische ondertoon niet verbergen. 'Dan zie je ook dat… ach laten we erover ophouden. Het is niet de reden dat we verloren hebben, maar af en toe moeten we, tja, wat moeten we eigenlijk doen? De VAR afschaffen? Bekijk het maar jongens, maak er maar een stuk van', sloot Van Bommel af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.