Van Bommel kiest voor Robbemond, Brood vertrekt bij PSV

Reacties

Reinier Robbemond is door PSV aangetrokken als assistent voor de nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel. De voormalig coach van Willem II vervangt Ruud Brood, die de landskampioen verlaat.

Van Bommel kiest voor Robbemond, Brood vertrekt bij PSV

De 46-jarige Robbemond maakte het afgelopen seizoen af als interim-coach van Willem II, na het vertrek van Erwin van de Looi. Komend seizoen staat Adrie Koster voor de groep bij de Tilburgers. Robbemond gaat nu naar Eindhoven en Brood maakt daar plaats.

'De hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt. We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen', legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit op de website van PSV.

Specialistentrainer Boudewijn Zenden heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd en keeperstrainer Ruud Hesp ligt nu tot medio 2020 vast bij PSV. 'Daarmee is de staf voor de A-selectie compleet', zegt Gerbrands. Het is nog onduidelijk wat de rol van Bert van Marwijk zal worden bij PSV.

Van Marwijk en Van Bommel werden dinsdag met Australië uitgeschakeld op het WK. Van Bommel zal donderdag voor het eerst op het trainingsveld staan als hoofdtrainer van PSV. De Eindhovenaren beginnen woensdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen; de eerste training zal geleid worden door Robbemond, Zenden, André Ooijer en de als hoofd jeugdopleiding aangestelde Ernest Faber.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.