Van Boekel wordt de assistent van de assistent van de assistent van de VAR

Reacties

Scheidsrechter Pol van Boekel krijgt een bijzondere rol tijdens de laatste twee duels in de huidige editie van de Nations League. De Nederlander mag zich zondag bij beide wedstrijden derde VAR-assistent (Video Assistant Referee-assistent) noemen. Het zal dus druk worden in het VAR-busje.

Van Boekel wordt de assistent van de assistent van de assistent van de VAR
© Pro Shots

Zo 10 okt. 2021

Zondag worden in de Nations League de laatste twee duels gespeeld: de troostfinale tussen Italië en België begint om 15.00 uur, bijna zes uur later staan Spanje en Frankrijk tegenover elkaar in de strijd om de Nations League-titel. Bijzonder genoeg staat Van Boekel dus ingeschreven op beide duels.

Hoe groot de rol van Van Boekel gaat worden tijdens de finaleduels, is nog maar de vraag. De UEFA maakt op de site bekend dat videoscheidsrechters Marco Fritz (troostfinale) en Stuart Attwell (finale) liefst drie assistenten tot hun beschikking hebben. Van Boekel staat ingeschreven als Assistant Video Assistant Referee 3 bij beide duels op zondag.

Van Boekel is de enige Nederlander met een rol tijdens de Final Four van de Nations League. De Engelsman Antony Taylor fluit de finale, Srdjan Jovanovic uit Servië heeft de leiding over de troostfinale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.