'Van Boekel gaf terecht penalty tijdens Twente-ADO'

De penalty die arbiter Pol van Boekel zondag gaf aan FC Twente is terecht. Althans, dat meent scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. De fluitist bestrafte ADO-aanvoerder Pascal Bosschaart na diens vermeende handsbal, Bryn Ruiz benutte vervolgens de strafschop en zette zo Twente weer naast de Hagenaars. Uiteindelijk won de landskampioen in eigen huis met 3-2.

'Van Boekel gaf terecht penalty tijdens Twente-ADO'

Onder anderen ADO-trainer John van den Brom was furieus na het optreden van Van Boekel, die eveneens bij de eerste goal van Twente een saillante rol speelde. Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap opende Theo Janssen de score.

Scheidsrechtersbaas Van Egmond kan zich echter wél vinden in de beslissing Twente een penalty te geven. 'Het was inderdaad hands en een penalty', stelt hij in gesprek met het AD. 'Het was duidelijk te zien omdat de bal een andere richting kreeg.'

Van Egmond hekelt zelfs de actie van Bosschaart. 'Het was onnodig wat hij deed, en eigenlijk heel dom.'

Overigens kreeg Van Boekel als gevolg van zijn mindere optreden voor de midweekse speelronde en die van het komende weekeinde geen duel toegewezen. Arbiter Jan Wegereef onderging hetzelfde lot na diens matige optreden bij het treffen tussen Excelsior en Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen