Van Basten prijst Van Gaal: 'De keuzes die hij maakt, pakken steeds goed uit'

Reacties

Marco van Basten is lovend over het werk van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalig topspits én voorganger van Van Gaal bij Oranje ziet Nederland alleen niet als één van de favorieten voor het WK in Qatar.

Van Basten prijst Van Gaal: 'De keuzes die hij maakt, pakken steeds goed uit'
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Van Basten werd zaterdagavond in de studio van Ziggo Sport gevraagd of hij onder de indruk is van het huidige Oranje, dat donderdag won van Polen en zondag tegen België speelt. 'Nou, toch wel ja. Van Gaal begon vorig jaar september en nu zijn ze twaalf wedstrijden verder en hebben ze tien keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Dat zijn hele goede cijfers', zei Van Basten.

De oud-bondscoach van Oranje (tussen 2004 en 2008) ziet duidelijk de hand van Van Gaal. 'De keuzes die hij maakt, pakken steeds goed uit. Dat kan dan geen toeval meer zijn, zou je kunnen zeggen. Het voetbal is leuk en spectaculair om naar te kijken. De sfeer in de groep is goed. Dat zijn heel positieve dingen. Wat dat betreft heeft de man gelijk in de dingen die hij heeft gedaan.'

'Als je ziet hoe weinig tijd Van Gaal had toen hij binnenkwam bij Oranje. Toen was het twee dagen praten, niet trainen, corona. Toch heeft hij daarna steeds de goede opstellingen gemaakt en successen behaald. Dat vind ik wel heel knap. Nu heeft hij de ploeg langer bij zich en kan hij die groep nog meer vormen. Dat zou moeten leiden tot meer duidelijkheid en nog betere resultaten. Tot nu toe heeft hij het goed gedaan', oordeelt Van Basten.

WK in Qatar
De oud-international ziet Oranje het WK in Qatar niet winnen. 'Nee, ik denk het niet. We hebben goede spelers, maar geen selectie waarbij je zegt: ik ga voor de eerste plek. Maar wat Van Gaal ook zegt: het beste team wint. Hij moet er nu voor zorgen dat er een goed team staat dat goed samenwerkt en op elkaar afgestemd is. Dan is alles mogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.