Van Aanholt moest snel schakelen bij Galatasaray, Babel boos op arbiter

Reacties

De merkwaardige kopstoot van Marcão verdrong het competitiedebuut van Patrick van Aanholt voor Galatasaray maandag naar de achtergrond. De Nederlandse linksback moest zich razendsnel aanpassen in Istanbul, maar voelt zich inmiddels op zijn plek.

Van Aanholt moest snel schakelen bij Galatasaray, Babel boos op arbiter
Giresunspor
Giresunspor
0 - 2
Galatasaray
Galatasaray

Van Aanholt tekende eind vorige maand een driejarig contract bij Galatasaray en kon in zijn eerste weken meteen vol aan de bak. In de voorronde van de Champions League tegen PSV was hij nog niet speelgerechtigd, maar in het voorportaal van de Europa League liet trainer Fatih Terim de dertigjarige EK-ganger meteen starten. Maandag volgde tegen Giresunspor zijn officiële debuut in de Süper Lig.

'Omdat ik vrij laat binnenkwam, was van een aanpassingsperiode bijna geen sprake. We speelden meteen Europese duels en de competitiestart naderde', blikt Van Aanholt terug. De oud-speler van Crystal Palace was blij in Istanbul bekende gezichten te zien. 'Voor mij was het een voordeel dat ik Ryan Babel kende van de nationale ploeg en DeAndre Yedlin uit de Premier League. Maar ook de anderen hebben me goed geholpen.'

Babel
Ryan Babel hield een minder goed gevoel over aan de ontmoeting met Giresunspor. De aanvaller kreeg in het vijandelijke strafschopgebied een flinke tik te verduren, maar arbiter Erkan Özdamar weigerde de bal op de stip te leggen. Na het duel haalde Babel zijn gram op Instagram. 'Scheidsrechter: hij raakte je niet'. Op de foto is te zien dat de Nederlander wel degelijk is geraakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.