Valverde waarschuwt Morata alvast: 'Natuurlijk zou ik hem weer neerhalen'

Reacties

Real Madrid en Atlético Madrid staan woensdagavond (20.00 uur) tegenover elkaar in Riyadh, in de halve finale van de strijd om de Spaanse Super Cup. Dat brengt herinneringen terug naar vier jaar geleden, toen Federico Valverde in deze clash een bijzondere hoofdrol speelde.

Valverde waarschuwt Morata alvast: 'Natuurlijk zou ik hem weer neerhalen'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
nv
4 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De laatste keer dat Real en Atlético elkaar troffen in het toernooi om de Supercopa was in januari 2020. Destijds speelden de stadsgenoten de finale, die maar niet opengebroken werd. Vlak voor het einde van de verlenging leek Álvaro Morata namens Atlético opeens op weg naar de winnende treffer. Maar toen was daar Valverde, die de doorgebroken spits naar de grond haalde.

Uiteraard kreeg Valverde een rode kaart voor zijn overtreding. De Uruguayaan accepteerde die straf ook zonder morren: hij had zich opgeofferd en dat bleek niet voor niets te zijn geweest. Real-Atlético eindigde in 0-0, waarna de ploeg van Zinédine Zidane de strafschoppenreeks won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In aanloop naar de ontmoeting van woensdagavond werd Valverde gevraagd of hij Morata opnieuw neer zou halen, als dezelfde situatie zich nogmaals voordoet. De middenvelder hoefde daar niet lang over na te denken: 'Natuurlijk', zei hij. 'Zolang ik het team er maar mee help. Als we al op een 3-0 achterstand staan, dan heeft het geen zin.'

'In de finale die we destijds speelden zat het erg dicht bij elkaar', vervolgde Valverde. 'Als dat nu weer zo zou zijn, zou ik het opnieuw doen, ja. Je wil je tegenstander geen pijn doen, maar voor mijn team doe ik alles.'

Saoedi-Arabië
De strijd om de Spaanse Super Cup, waar naast Real en Atlético ook Barcelona en Osasuna aan meedoen, wordt opnieuw gespeeld in Saoedi-Arabië. Dat land heeft naast toernooien de laatste jaren ook veel topspelers weten binnen te halen. Valverde zal niet de volgende worden, zo maakte hij duidelijk.

'Er is vandaag de dag echt geen kans dat ik naar Saoedi-Arabië zal gaan', beweerde hij. 'Tien, twintig of dertig miljoen euro extra: dat gaat mijn leven niet veranderen. Ik zit bij Real Madrid, de beste club van de wereld, en ik hou van mijn leven hier. Datzelfde geldt voor mijn gezin, dus dat is duidelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.