Valverde lyrisch over 'monsterlijke' Messi

Reacties

Lionel Messi staat aan de vooravond van een gedenkwaardige mijlpaal. De vedette van Barcelona draagt zaterdag in het duel met Sevilla voor de zeshonderdste keer het shirt van Barcelona.

Valverde lyrisch over 'monsterlijke' Messi

De dertigjarige Argentijn verdeelde zijn vorige 599 duels voor de Catalaanse grootmacht als volgt: 392 in La Liga, 119 in de Champions League, 62 in het toernooi om de Copa del Rey, 17 in de strijd om de Supercopa, 5 op het WK voor clubs en 4 in duels om de Europese Super Cup.

Zeshonderd duels voor één club, dat is al een knappe prestatie. Een blik op het aantal goals zorgt evenwel voor nog meer bewondering. Messi staat immers op 361 goals in La Liga, 97 in de Champions League, 44 in het Spaanse bekertoernooi, 13 in de strijd om de Spaanse Super Cup, 5 op het WK voor clubteams en 3 in duels om de Europese Super Cup.

Een cv om u tegen te zeggen, beaamt ook Barcelona-trainer Ernesto Valverde. 'Monsterlijk', zo omschrijft hij Messi en zijn prestatie. 'Het is al gek genoeg dat hij dit aantal haalt. Maar wat nóg opmerkelijker is, is wat hij in die zeshonderd duels allemaal heeft laten zien; de goals, de assists en de andere momenten om van te genieten. Het is fantastisch. Er zijn eigenlijk geen woorden om hem te beschrijven. Dit toont hoe belangrijk hij voor deze club is.'

In zijn imposante loopbaan verzamelde Messi volop prijzen met Barcelona. In de Spaanse competitie lijkt Barcelona momenteel ook de grote titelkandidaat. Na tien duels bedraagt het puntenaantal 28 en is rivaal Real Madrid al op acht punten gezet, terwijl Valencia tussenin staat met vier punten achterstand op de lijstaanvoerder.

En Messi? Die staat dit seizoen al op twaalf competitiegoals. Er is hem veel aan gelegen zijn bijzondere duel van zaterdag kracht bij te zetten met meer moois. Valverde zal dan de eerste zijn om hem te bejubelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.