Valverde keert twee jaar na ontslag bij Barcelona terug op oude nest

Reacties

Ernesto Valverde is zoals verwacht de nieuwe trainer van Athletic Bilbao. De Baskische club heeft de terugkeer van de voormalig coach van Barcelona donderdagochtend bevestigd.

Valverde keert twee jaar na ontslag bij Barcelona terug op oude nest
© Pro Shots

Dat Valverde weer aan de slag zou gaan bij Athletic, was al min of meer duidelijk na de uitkomst van de verkiezingsstrijd. De 58-jarige Spanjaard was de kandidaat van de nieuwe voorzitter Jon Uriarte. Marcelo Bielsa was ook in beeld bij het Baskische bolwerk, mocht Iñaki Arechabaleta worden gekozen tot nieuwe president.

Met Valverde keert de trainer met de meeste wedstrijden uit de clubhistorie van Athletic (306) terug op de bank. De voormalig speler van onder meer Barcelona was van 2003 tot 2005 en van 2013 tot 2017 ook al coach van de Basken. Na die laatste periode ging hij aan de slag als coach in Camp Nou, waar hij in januari 2020 werd ontslagen.

Valverde is nog altijd de laatste trainer die Barcelona naar de landstitel leidde, in 2018 en 2019. Ook won hij met de Catalanen een Copa del Rey en een Spaanse Super Cup. Die laatste prijs veroverde hij in 2016 ook met Athletic. Verder werd de Spaanse coach met Olympiakos Piraeus onder meer drie keer kampioen van Griekenland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.