Valletta zet grote stap richting confrontatie met FC Utrecht

Reacties

De kans is groot dat FC Utrecht in de tweede voorronde van de Europa League naar Malta moet. Valletta FC was in de eerste voorronde met 2-0 te sterk voor SS Folgore uit San Marino. Volgende week volgt de return.

Valletta zet grote stap richting confrontatie met FC Utrecht

Het elftal van trainer Erik ten Hag werd tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan de winnaar tussen de nummer vier van Malta en de nummer drie uit San Marino. Het eerste duel vond donderdagavond plaats in Paolo.

Het duel golfde lange tijd aardig op en neer. Toch was het favoriet Valletta dat kort voor de rust de leiding nam. Verdediger Steve Borg opende op aangeven van Uchenna Umeh de score. Waar Valletta kort voor rust nog een paar keer dichtbij een tweede treffer was, kon er na 48 minuten opnieuw worden gejuicht. Wederom was het Umeh die aangaf. Dit keer was het Maximiliano Alejandro Velasco die scoorde. De 27-jarige aanvaller was sowieso de man om in de gaten te houden: in het laatste half jaar scoorde hij negen keer in elf duels.

In het vervolg werd niet meer gescoord, waardoor Valletta met een uitstekende uitgangspositie afreist naar San Marino. De return is op 6 juli.

De winnaar van het tweeluik treft FC Utrecht. Het eerste duel staat gepland op donderdag 13 juli. De return in Utrecht is een week later en zal plaatsvinden in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Het onderkomen van FC Utrecht wordt in die periode gebruikt voor het EK Vrouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.