Valenciennes reageert gechoqueerd na bijtincident: 'Beelden spreken voor zich'

Reacties

De wedstrijd tussen Valenciennes en FC Sochaux in de Ligue 2 krijgt hoogstwaarschijnlijk nog een staartje na een bijtincident. Keeper Jérôme Prior van eerstgenoemde club claimt te zijn gebeten door een tegenstander en wijst op foto's als bewijsmateriaal.

Valenciennes reageert gechoqueerd na bijtincident: 'Beelden spreken voor zich'
© Pro Shots
Een van de opstootjes tijdens Valenciennes - FC Sochaux

De twee clubs stonden zaterdag al tegenover elkaar op het tweede niveau in Frankrijk, na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan. Tijdens een opstootje zou Sochaux-middenvelder Ousseynou Thioune zijn tanden in de wang van keeper Prior hebben gezet, beelden na afloop van de wedstrijd (zie tweet onder) laten inderdaad een rode plek op de wang van de goalie zien.

In een statement haalt Valenciennes uit vanwege de gebeurtenissen. 'De club is gechoqueerd door de handelingen van een Sochaux-speler. De beelden zijn verschrikkelijk en spreken voor zich, dit ontoelaatbare gedrag moet verbannen worden uit het voetbal.'

Prior zelf reageerde kort na het incident, door te stellen dat gerechtigheid zal geschieden. Bij Sochaux werd de actie ook veroordeeld, maar werd er ook gesproken over eventuele provocatie richting Thioune. 'Ik hoorde enkele beledigingen na de wedstrijd', aldus Sochaux-coach Omar Daf na de wedstrijd. 'Er was veel provocatie, maar je moet jezelf in de hand houden.'

Valenciennes reageert verbolgen op de uitspraken aan Sochaux-kant en gaat juridische stappen ondernemen. Niet alleen voor de fysieke aanval op Prior, maar ook omdat Sochaux hintte op racistische uitspraken van Prior, wat door Valenciennes gezien wordt als laster.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.