Valencia verzuimt offday Real Madrid-sterren af te straffen

Real Madrid mag tegenstander Valencia danken dat het zaterdagavond niet opnieuw tegen puntenverlies is aangelopen in La Liga. De sterspelers van de thuisclub gaven absoluut niet thuis, maar Real Madrid werd in het zadel geholpen door de tegenstander.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Valencia
Valencia

In de eerste helft was Real Madrid nog beter dan Valencia, maar De Koninklijke drukte dat overwicht nauwelijks uit in kansen. De urgentie was er dan ook niet echt, want al na acht minuten werd het 1-0 na een eigen goal van Valencia-speler Daniel Wass. De Deen kopte van dichtbij in eigen doel na een voorzet van Dani Carvajal.

Real Madrid-trainer Santiago Solari koos net als doordeweeks, toen AS Roma in de Champions League met 0-2 werd verslagen, voor Marcos Llorente als controleur op het middenveld, achter Luka Modric en Dani Ceballos. De jonge middenvelders leverden de bal regelmatig in bij hun teamgenoot uit Kroatië, maar die deed er weinig goeds mee.

Ook in de aanval kon een speler als Gareth Bale weinig uitrichten. De Welshman kreeg één grote kans, maar zijn inzet ging recht op goalie Neto af. In de tweede helft werd een duidelijk vermoeide Bale al vroeg naar de kant gehaald en werd ook Modric gewisseld. Valencia was het tweede bedrijf een stuk scherper begonnen en kreeg goede kansen via Santi Mina en Dani Parejo, maar Real Madrid werd door het slordig afronden van Valencia in leven gehouden.

In de slotfase trad vervolgens een stokoude voetbalwet in werking. Waar Valencia het naliet om te scoren, was het Real Madrid dat het wel afmaakte. Karim Benzema behield acht minuten voor tijd het overzicht in een vol strafschopgebied en vond Lucas Vázquez, die raak schoot in de rechterhoek.

Door de driepunter stijgt Real Madrid een plek op de ranglijst van de Primera División, Espanyol ging immers eerder op de zaterdag onderuit tegen Getafe (3-0). Het verschil met koploper Sevilla bedraagt drie punten, maar de Andalusiërs speelden een wedstrijd minder.