Valencia verslaat Espanyol na rode kaart Rufete

Espanyol brak na de rode kaart van Francisco Rufete. De ploeg leidde met 1-0 bij Valencia, maar met tien man verloor de ploeg uit Barcelona de wedstrijd met 2-1.

Román Martínez had Espanyol na een half uur spelen op voorsprong gezet, maar de wedstrijd kantelde nadat Rufete tien minuten later van het veld was gestuurd. De middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart wegens hands.

Espanyol overleefde met een man minder tot een half uur voor het einde. Raúl Albiol schoot de gelijkmaker binnen uit een hoekschop. Tien minuten voor tijd zorgde Vicente voor de winnende treffer op aangeven van David Villa.

De overwinning voor Valencia kwam niet meer in gevaar in deze wedstrijd, waarin liefst elf gele kaarten werden uitgedeeld. Valencia stijgt naar de tweede plaats, Espanyol blijft achttiende.