Valencia maakt einde aan belabberde competitiereeks

In de Primera División heeft Valencia met een overwinning op Rayo Vallecano uitstekende zaken gedaan met het oog op directe plaatsing voor de Champions League. Levante, dat eveneens nog kans maakte op deelname aan het miljoenenbal, verloor op bezoek bij laagvlieger Sporting Gijón.

Valencia maakt einde aan belabberde competitiereeks

Valencia - Rayo Vallecano 4-1De ploeg van trainer Unai Émery (foto), onlangs nog verantwoordelijk voor de Europa League-uitschakeling van AZ, won na vier opeenvolgende competitiewedstrijden zonder winst weer eens. Op eigen veld was de ploeg uit de sinaasappelstad te sterk voor middenmoter Rayo Vallecano.

De overwinning van Valencia, waar Hedwiges Maduro op de bank startte, was gezien het spelbeeld terecht. Op slag van rust drukte Jonas het krachtsverschil uit in de score door voor de openingstreffer te tekenen. Jordi Alba, opnieuw Jonas (zijn zesde van het seizoen) en Pablo Hernández maakten na rust het kwartet doelpunten compleet. Namens de bezoekers redde Diego Costa de eer.

Valencia schuift door de winst weer op naar plaats drie, op ruime afstand van koploper Real Madrid en achtervolger Barcelona. De ploeg heeft 52 punten uit 32 duels. Málaga volgt op twee punten, maar speelt donderdag nog tegen Villarreal.

Sporting Gijón - Levante 3-2Levante liet een flinke steek vallen. De ploeg van trainer Juan Ignacio Martínez had bij winst gelijke tred kunnen houden met Valencia, maar ging in Gijón verrassend onderuit. Lange tijd leek het gelijk te eindigen, maar Gastón Sangoy zorgde kort voor het einde voor de winnende treffer. Levante blijft nu staan op plaats vijf met 48 punten.

Overig duelGranada - Athletic de Bilbao 2-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's