Valencia kruipt door oog van de naald, remise Málaga

Valencia is tegen Espanyol door het oog van de naald gekropen: 2-1. Málaga slaagde voor de vierde keer op rij er niet in een overwinning te boeken. In de uitwedstrijd tegen Osasuna kwam de ploeg, evenals de thuisclub, niet tot scoren: 0-0.

Valencia - Espanyol 2-1Via Jonathan Viera stond Valencia al na een kwartier op voorsprong. Espanyol, dat inmiddels hard op weg is om degradatiekandidaat te worden, bleef echter op de been na de snelle achterstand.

Sterker, een kwartier voor het einde van de eerste helft slaagden de bezoekers er via Samuele Longo in de gelijkmaker te produceren.

In de tweede helft lukte het Valencia lang niet om opnieuw op voorsprong te komen. Espanyol nam genoegen met een gelijkspel, waardoor 1-1 de eindstand leek te worden. Totdat de 88ste minuut aanbrak, waarin zowel Héctor Moreno als Sergio Garcia een rode kaart pakten. De daaropvolgende strafschop werd benut door Roberto Soldado.

Valencia staat, in afwachting van de overige uitslagen komend weekeinde, op de zesde plaats. Espanyol bivakkeert op de teleurstellende negentiende plek.

Osasuna - Málaga 0-0Na twee minuten dacht Osasuna op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Kike Sola werd tot teleurstelling van de aanwezige thuissupporters onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Málaga-speler Joaquín zag zijn goal, ditmaal wel terecht, niet doorgaan door buitenspel.

Málaga domineerde qua balbezit, maar hekkensluiter Osasuna creëerde de gevaarlijkste kansen wanneer het in balbezit was.

Echt effectief kon de thuisploeg niet worden, waardoor het net als de tegenstander niet tot scoren kwam. Málaga blijft in de subtop van de Primera División aanwezig, terwijl Osasuna nog steeds op de laatste plaats staat.