Vakbond haalt uit naar Brescia na oproep aan ontslagen coaches

Reacties

De Italiaanse trainersvakbond heeft in een statement uitgehaald naar Brescia. Dat de Serie A-club zijn technische staf opriep om woensdagochtend naar het trainingscomplex te komen terwijl heel Italië op slot zit, vindt de AIAC onbegrijpelijk.

Vakbond haalt uit naar Brescia na oproep aan ontslagen coaches
© Pro Shots

Net als bij alle andere Italiaanse clubs zijn de trainingsactiviteiten daardoor opgeschort tot 28 maart. Toch deed Brescia een oproep aan al zijn trainers, inclusief de eerder dit seizoen ontslagen Eugenio Corini (foto) en Fabio Grosso, om woensdag net als de rest van hun staf naar het trainingscomplex te komen.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de AIAC. De vakbond spreekt in een statement van 'onverantwoord gedrag' van de club en noemt het een 'onrechtmatige, futiele actie die in strijd is met gezond verstand en tegen alle redelijkheid in gaat'. 'We roepen alle werknemers op om thuis te blijven, totdat de situatie is verbeterd.'

Momenteel is het door de strenge maatregelen van de Italiaanse regering immers niet toegestaan het trainingscomplex te openen. Toch wil eigenaar Massimo Cellino zijn coaches naar de club te laten komen, zodat de spelers los van elkaar individueel kunnen trainen. Brescia stelt daarbij alle regels in acht te nemen.

De club benadrukt in een statement dat de oproep, gericht aan alle trainers die onder contract staan, niet was gericht op de coaches die dit seizoen zijn ontheven van hun taken, wat dus geldt voor Corini en Grosso. Sinds februari is de Uruguayaan Diego López de hoofdcoach van Brescia. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.