Utrecht wacht na actie doelman Djurgårdens

FC Utrecht overleefde maar net het bezoek aan Djurgårdens IF, dat in een 3-0 nederlaag eindigde. Dat kon nog net na de 4-0 thuisoverwinning van twee weken geleden. Maar de kwalificatie voor de volgende ronde van het UEFA Cuptoernooi heeft wel een zwart randje.

In de 67ste minuut ging doelman Dembo Tourray van Djurgårdens tegen het gras, tegelijkertijd grijpend naar zijn hoofd. Hij gaf aan dat hij was geraakt door een voorwerp dat vanuit het vak van de Utrecht-aanhang zou zijn gegooid.

Ook al vond scheidsrechter Stuchlik geen bewijsmateriaal, toch is de rapporteur van de UEFA van plan het incident in zijn wedstrijdrapport te noteren.

Coach Foeke Booy reageerde heel geïrriteerd op de actie van de doelman, die hij van aanstellerij betichtte. 'Ach, het is een clown. Hou nou toch op. Hij liet zich eerder al een keer vallen, een clown.'

Het is de vraag of het voorval gevolgen heeft voor FC Utrecht. Twee seizoenen geleden misdroeg een deel van de aanhang zich tijdens een UEFA Cupduel met Legia Warschau, waarvoor de Utrechters voor straf een thuiswedstrijd zonder publiek moesten spelen.

Bekijk hier al onze video's