Utrecht speelt met onthutsend zwak Roda

Reacties

FC Utrecht heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op Roda JC. In de eigen Galgenwaard werd het 2-0 en daarmee was Utrecht nog genadig voor de bezoekers.

Utrecht speelt met onthutsend zwak Roda

Al na 79 seconden was het raak voor de Domstedelingen. Na een heerlijke tiki-taka aanval zette Zakaria Labyad met een pass achter zijn standbeen langs Sander van der Streek vrij voor doelman Hidde Jurjus: 1-0. Een minuut later had het ook al 2-0 kunnen zijn, maar Cyriel Dessers miste een goede mogelijkheid en ook Labyad miste nog een kans in de openingsminuten van de wedstrijd.

Bij Roda was er rechts achterin een plek ingeruimd voor de eerder deze week aangetrokken Ashton Götz. Hij heeft Chris Kum naar de bank verdreven, terwijl William Ndenge de voorkeur kreeg boven Jorn Vancamp in de aanval. Bij Utrecht stonden er geen verrassingen in de basisopstelling. Wel was er een kwartier voor tijd de rentree van Rico Strieder. De Duitser keerde terug op het veld na negen maanden blessureleed.

Op voorhand was Utrecht de favoriet. De ploeg had zes punten uit drie wedstrijden, terwijl Roda nog altijd puntloos is. Daar kwam bij dat Roda al sinds oktober vorig jaar geen uitwedstrijd meer heeft gewonnen, terwijl Utrecht al sinds januari, toen het verloor van Ajax, ongeslagen is in eigen huis.

FC Utrecht domineerde dan ook. Gesteund door de vroege voorsprong ging het op jacht naar de 2-0, maar die viel lange tijd niet. De ploeg van trainer Erik ten Hag was vooral slordig op de momenten dat het in de zestien van de Limburgers kwam. De juiste eindpass ontbrak meerdere malen. Roda produceerde daarentegen geen enkel schot op doel. De 2-0 viel na een uur spelen. Dessers controleerde op schitterende wijze een lange bal en legde vervolgens af op Labyad, die vrij kon binnenschieten.

Door de overwinning klimt Utrecht naar de vierde plek op de ranglijst, terwijl Roda zich nu al zorgen moet gaan maken. Het staat gedeeld laatste samen met FC Twente en Willem II.

'Bij vlagen uitstekend FC Utrecht heeft wel erg veel kansen nodig'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.