Utrecht krijgt loon naar werken

FC Utrecht heeft de eerste drie punten van het seizoen behaald. De thuisploeg won met 3-1 van FC Groningen. De punten gingen naar niet Utrecht omdat het zo goed speelde, maar wel omdat het de enige ploeg was die echt voor de overwinning ging.

Vooral de eerste helft was van een matig niveau. Beide ploegen grossierden in foute passes. Toch scoorde zowel Utrecht als Groningen één keer. Jean-Paul de Jong na elf minuten voor Utrecht, Ignacio Tuhuteru een kwartier voor rust voor Groningen.

De tweede helft was aardiger om te zien omdat Utrecht vol voor de overwinning ging. Nog steeds was het spelpeil niet al te hoog maar de inzet van de Utrechters vergoedde veel.

De beloning bleef niet uit. Dirk Kuijt zette Utrecht twintig minuten voor tijd op 2-1. De spits benutte een strafschop nadat Stijn Vreven was neergehaald in het strafschopgebied. In de 83ste minuut maakte Dave van den Bergh er nog 3-1 van.

Voor FC Utrecht waren het de eerste drie punten van het seizoen. In de voorgaande drie wedstrijden verloor de ploeg van trainer Frans Adelaar drie keer. Bovendien wist het maar één keer te scoren. Met de UEFA Cup-wedstrijd van donderdag tegen Grazer AK in het vooruitzicht, kon Utrecht de punten en een beetje zelfvertrouwen goed gebruiken.