Utrecht bedingt optie tot koop op Dortmund-jongeling

Reacties

FC Utrecht heeft een akkoord bereikt met Borussia Dortmund over de huur Tashreeq Matthews. De achttienjarige Zuid-Afrikaan sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

Utrecht bedingt optie tot koop op Dortmund-jongeling

Matthews zat sinds zijn vertrek afgelopen zomer bij Ajax Cape Town zonder club, maar sloot in november aan bij Dortmund. Daar was hij echter niet speelgerechtigd, waardoor de koploper van de Bundesliga naar een oplossing zocht. Utrecht maakte van de gelegenheid gebruik en huurt Matthews tot en met de zomer. Tevens hebben de Domstedelingen een optie tot koop bedongen.

Technisch directeur Jordy Zuidam geeft op de clubsite uitleg: 'Tashreeq is een groot talent uit Zuid-Afrika, een buitenkans. Een compliment aan onze Hoofd Scouting Alje Schut, die met zijn netwerk een belangrijke rol heeft gespeeld om de speler aan ons te binden.'

Zuidam: 'Tashreeq is een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in de aanval op de flanken spelen. Een technisch zeer vaardige speler, lichtvoetig en – dus – heel wendbaar. Het is een speler met snelheid én een goede steekpass in de benen. We hebben veel vertrouwen in het talent van Tashreeq en kijken uit naar de samenwerking.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.