Uruguay stoot Colombia van vijfde plaats

Uruguay deed een goede stap op weg naar de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatieronde. Colombia kreeg in Montevideo met 3-2 klop dankzij een late treffer van Marcelo Zalayeta.

Uruguay stoot Colombia van vijfde plaats

Twee speelronden voor het einde van de kwalificatieronde lijken de eerste vier vast te staan, met Ecuador en Paraguay als de twee grootste kanshebbers om met de al gekwalificeerde Brazilianen en Argentijnnen naar Duitsland af te reizen. Blijft over de vijfde plaats, die recht geeft op twee beslissingsduels tegen de winnaar van Oceanië, normaal gesproken Australië.

Uruguay passeerde Colombia en Chili dankzij een 3-2 zege op de Colombianen. Grote man was Zalayeta. Vlak voor en na rust hielp hij zijn land in het met zestigduizend toeschouwers volgepakte Centenario aan een 1-0 en 2-0 voorsprong. Maar via Elkin Soto en Juan Pablo Angel kwamen de bezoekers tien minuten voor tijd langszij.

Colombia zocht in de slotfase zelfs verwoed naar de voorsprong, maar liet zich verrassen bij een voorzet van Fabian Estoyanoff. Zalayeta lette wel op en tikte de 3-2 binnen. Dat zijn landgenoot Marcelo Sosa in de slotfase nog met rood van het veld moest, kon Uruguay niet deren.

Bekijk hier al onze video's