Uruguay ontslaat 'El Maestro' na vijftien jaar trouwe dienst

Reacties

Óscar Tabárez is niet langer de bondscoach van Uruguay. De bond maakt bekend dat de 74-jarige keuzeheer per direct vertrekt. El Maestro had nog een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar.

Uruguay ontslaat 'El Maestro' na vijftien jaar trouwe dienst
© Pro Shots

Uruguay verloor de laatste vier kwalificatiewedstrijden en dreigt daardoor het eindtoernooi van volgend jaar winter mis te lopen. Afgelopen dinsdag leed La Celeste nog een uiterst pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Bolivia.

Uruguay staat op de zevende plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. De eerste vier plaatsen geven recht op een WK-ticket; de nummer vijf plaatst zich voor de intercontinentale play-offs. Uruguay heeft nog vier duels om het tij te keren.

Tabárez zal daar in ieder geval niet bij zijn. De voormalig trainer van onder meer Boca Juniors en AC Milan werd in maart 2006 aangesteld als bondscoach en behaalde op het WK van 2010 de vierde plaats. In 2018 bereikten Tabárez en consorten de kwartfinale van het WK in Rusland.

Het is nog niet bekend wie Tabárez opvolgt, maar in de Uruguayaanse media wordt de naam van Diego Aguirre veelvuldig genoemd. Hij is sinds juni de trainer van het Braziliaanse Internacional en stond eerder voor de groep bij onder meer São Paulo en Peñarol.

Lees hieronder het portret terug dat wij tijdens het WK van 2018 maakten over Tábarez: hoe de kalme voetbalonderwijzer de nationale ploeg van Uruguay nieuw lezen inblies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.