Ünüvar wil meer bij FC Twente ondanks fijne entree

Reacties

Naci Ünüvar voelt zich klaar voor zijn eerste basisplaats bij FC Twente. De van Ajax gehuurde aanvaller heeft flink wat extra trainingsuren verricht om fit terug te keren na een blessure.

Ünüvar wil meer bij FC Twente ondanks fijne entree
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
5 - 1
FC Twente
FC Twente

Ünüvar wacht nog altijd op zijn definitieve doorbraak bij Ajax en op de weg daarnaartoe werd hij verhuurd aan Trabzonspor. De rechtspoot werd echter eerder teruggehaald wegens een blessure, waarvan hij inmiddels hersteld is.

Naar eigen zeggen is Ünüvar goed opgevangen in Enschede. 'Ik heb het naar mijn zin hier. Het is een warme club, met lieve mensen. De spelers zijn top, de staf ook. Ik kan het goed met de spelers vinden en ik kan gewoon goed met de trainers praten. Ook het wonen in Enschede is top', vertelt hij bij het clubkanaal richting de eerste wedstrijd tegen Fenerbahçe.

Ünüvar schoof ook aan tijdens het persmoment. Dit zal ongetwijfeld met zijn Turkse roots te maken hebben, maar het kan ook duiden op een basisplaats voor de huurling. Daar is hij in ieder geval klaar voor. 'Iedereen weet dat ik een blessure heb gehad en dat ik niet fit was. Maar ik heb afgelopen periode superhard getraind en ook heel veel extra getraind. Ik heb wat vaker minuten gemaakt als invaller, het is aan de trainer wanneer ik mag starten. Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor.'

Met acht duels in de Turkse competitie heeft Ünüvar ervaring in het land waar FC Twente zijn vijfde Europese duel afwerkt. Hij kent Fenerbahçe dus ook een beetje. 'Ik denk dat er zeker kansen liggen voor ons. Als we zuiver zijn aan de bal en niet meegaan in het spel van Fenerbahçe, denk ik dat er kansen voor ons liggen', voorspelt hij. 'Deze wedstrijd leeft bij de jongens. Je gaat naar Istanbul, een stad met grote clubs. Iedereen weet ook wel hoe het hier is met de fans. Dit is een grote wedstrijd, waar we zeker van moeten genieten.'

Bij Fenerbahçe spelen Sebastian Szymanski (ex-Feyenoord) en Dusan Tadic (onder andere ex-Ajax), net als Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu. Zij zijn al wat langer vertrokken uit Nederland. Het persmoment van de Turken werd voor die van FC Twente georganiseerd.

Onze analyse van Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.