United geeft in slotfase overwinning uit handen

Manchester United heeft in de slotfase op bezoek bij Birmingham City een voorsprong weggegeven. De ploeg van trainer Alex Ferguson stevende lang af op een nipte 1-0 overwinning maar zag Lee Bowyer (foto) in de laatste minuut van de officiële speeltijd de 1-1 binnenglijden.

Bij de bezoekers verdedigde Edwin van der Sar het doel. Aan de andere kant nam voormalig United-keeper Ben Foster, hij vertrok omdat hij in Manchester geen uitzicht had op speeltijd, plaats onder de lat.

Wayne Rooney was in de beginfase bedrijvig, maar zijn schoten misten precisie. In het eerste bedrijf was routinier Ryan Giggs namens de gasten het dichtst bij een doelpunt. Zijn poging verdween via de vingertoppen van Foster op de paal. Ook Van der Sar werd voor de onderbreking niet gepasseerd.

Na een klein uur spelen brak Dimitar Berbatov volkomen onverwacht de ban. De Bulgaar had in de eerste 58 minuten niets in de melk te brokkelen tegen de Birmingham-defensie, maar tekende wel voor de openingstreffer. Darren Gibson bediende de spits op maat en Berbatov liet Foster vervolgens kansloos met een schot dat in de korte hoek verdween.

Direct na het openingsdoelpunt was Berbatov dicht bij zijn vijftiende competitietreffer van het seizoen, maar de paal voorkwam een grotere achterstand voor de thuisploeg.

Bowyer was in de negentigste minuut uiterst attent. Ne een klutssituatie viel de bal voor zijn voeten en liet hij Van der Sar alsnog kansloos, waardoor de ploegen besloten met 1-1.

Door de remise is United wel opnieuw koploper. De ploeg van trainer Ferguson heeft net als stadgenoot City, dat eerder op de avond Aston Villa versloeg, 38 punten. United is lijstaanvoerder omdat het twee duels minder nodig had om tot dit puntentotaal te komen.

Door het gelijke spel bij Birmingham is United wel nog altijd ongeslagen in de Premier League, maar speelde het voor de zevende (!) keer gelijk in een uitduel. Birmingham is zestiende. Foto: VI Images