Union wil voor vol stadion 22.012 coronatesten betalen

Reacties

Union Berlin wil bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen spelen in een vol Stadion An der Alten Försterei. De Berlijnse club gaat daarvoor de coronatesten voor alle fans betalen.

Union wil voor vol stadion 22.012 coronatesten betalen
© Pro Shots

Vanwege het coronavirus gelden er beperkingen voor als er toeschouwers worden toegelaten bij Bundesliga-wedstrijden. Bij Die Eisernen zien ze dat niet zitten. 'Onze stadionbeleving functioneert niet met afstand. En als we niet mogen zingen en schreeuwen, dan is dat niet Union', zegt voorzitter Dirk Zingler op de clubwebsite.

De Berlijnse club is bezig met plannen zodat alle 22.012 plaatsen bezet zijn bij het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen. Daarbij wordt allerminst het gevaar van besmetting vergeten.

'We willen dat niemand in ons stadion geïnfecteerd wordt. Dat geldt voor de Union-fans én voor de gasten', aldus Zingler. Dat wil Union Berlin bereiken door van alle toeschouwers een (negatieve) coronatest te vragen die minder dan 24 uur eerder is afgenomen. De club gaat de kosten voor de testen voor z'n rekening nemen.

Voor Zingler is het niet meer dan logisch dat de club deze kosten betaalt. 'Het gaat ons om de mensen het voetbal terug te geven, het voetbal waarvan ze zo houden en waarnaar ze zo verlangen. En ook om de mensen die erop zijn aangewezen, weer aan het werk te helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.