Union Berlin neemt emotioneel afscheid van succescoach Fischer

Reacties

Union Berlin ontsloeg woensdag trainer Urs Fischer na een reeks van slechte resultaten. Met een emotioneel interview namen de club en de Zwitserse oefenmeester een aantal dagen later afscheid van elkaar.

Union Berlin neemt emotioneel afscheid van succescoach Fischer
© Pro Shots

Op de mediakanalen van de club wordt Fischer nog eenmaal in het zonnetje gezet voor zijn geleverde werk en prestaties met het kleine broertje van Hertha BSC. 'Het is waanzinnig wat we hier hebben mogen meemaken. Daar ben ik dankbaar voor, het zal een deel van mijn leven en mijn verhaal zijn', zegt de geëmotioneerde Zwitser.

Met een brok in zijn keel ging Fischer verder. 'Voor mij voelt de beslissing nog steeds goed', doelt Fischer op het beschikbaar stellen van de trainersstoel. Assistent-trainer Markus Hoffmann bleek solidair. In dezelfde video neemt de rechterhand van Fischer eveneens emotioneel afscheid. Overigens wordt het duo op de bank vervangen door Marco Grote en Marie-Louise Eta. Daarmee heeft de Berlijnse club een primeur aangezien Eta de eerste vrouwelijke assistent-trainer bij de mannen in de Bundesliga is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 57-jarige Fischer was sinds 2018 trainer van Union Berlin. De volksclub was toen nog actief in de 2. Bundesliga. In 2019 bewerkstelligde Fischer met Union promotie naar de Bundesliga door in de play-offs van VfB Stuttgart te winnen. Op het hoogste niveau van Duitsland werd de volksclub vervolgends twaalfde, zevende en vijfde. Vorig seizoen was het hoogtepunt uit de clubhistorie met de vierde plek op de ranglijst en plaatsing voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.