Uniek: Klaksvik uit Faeröer plaatst zich voor Europees hoofdtoernooi

Reacties

Klaksvik heeft woensdagavond historie geschreven. De club uit Faeröer schakelde de Zweedse kampioen BK Häcken uit en is daardoor sowieso verzekerd van Europees voetbal. Nog nooit eerder plaatste een club uit de Faeröer zich voor een hoofdtoernooi van een Europese clubcompetitie.

Uniek: Klaksvik uit Faeröer plaatst zich voor Europees hoofdtoernooi
© Pro Shots
Häcken
Häcken
ns
3 - 3
KÍ

In de voorronde van de Champions League schakelde Klaksvik woensdagavond na een penaltyreeks de Zweedse kampioen Häcken uit. Na 120 minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord, nadat de heenwedstrijd in 0-0 was geëindigd. Daardoor was een strafschoppenreeks noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Klaksvik won de serie met 3-4 en schakelde zo de opponent uit Zweden uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de vorige kwalificatieronde wist Klaksvik over twee wedstrijden af te rekenen met Ferencvaros uit Hongarije. De volgende opponent van de stuntploeg uit de Faeröer is Molde FK. Bij een eventuele uitschakeling tegen de Noren stroomt Klaksvik terug naar de kwalificatie voor de Europa League. Mocht het daarin mis gaan, is Klaksvik deelnemer aan de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.