Uniek Athletic Bilbao doet zeldzame zet op transfermarkt

Reacties

Ander Capa is een onbekende 25-jarige rechtsback. Toch is zijn aankomende transfer van Eibar naar Athletic de Bilbao een bijzondere in de oververhitte transfermarkt.

Uniek Athletic Bilbao doet zeldzame zet op transfermarkt

Op de transfermarkt is het drukker dan ooit, waarbij de ogenschijnlijk onophoudelijke stromen van spelers pas stoppen bij het sluiten van de markt. In die hectiek is Athletic de Bilbao een oase van rust. De Baskische club laat zich nauwelijks zien in de zoektocht naar versterkingen, laat staan dat er een paniekaankoop wordt gedaan.

Athletic houdt sowieso vast aan de filosofie enkel spelers te halen met een Baskische achtergrond. Dat maakt het aantrekken van spelers van buitenaf al lastiger. De traditierijke club vult de selectie bij voorkeur aan met de eigen jeugd.

Blijkbaar is er over een jaar behoefte aan een rechtsback en kan die vacature niet gevuld worden uit eigen gelederen. Bij Eibar werd een verdediger gevonden met de noodzakelijke Baskische achtergrond. Er zijn al zaken gedaan, want Capa tekent over een jaar voor vier seizoenen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Raúl García, die in 2015 de laatste aankoop was van Athletic de Bilbao.

Toen werd acht miljoen betaald aan Atlético Madrid, over een jaar drie miljoen aan Eibar. Dat betekent dat Athletic de Bilbao in vier jaar tijd in totaal elf miljoen euro besteedt aan twee spelers, een ongekend bedrag in deze ongekende transfertijden. In La Liga staat de teller momenteel voor deze zomer op ruim één miljard euro aan transfers.

Voor goede resultaten is dat bijzondere beleid geen beletsel. Athletic de Bilbao draait al jaren goed mee in de Primera División. Afgelopen vier seizoenen eindigde de Baskische club respectievelijk al vierde, zevende, vijfde en zevende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.