Ultee in beeld bij trainerloos SC Cambuur

Reacties

Sjors Ultee is kandidaat om de nieuwe trainer van SC Cambuur te worden. De gesprekken tussen de club uit Leeuwarden en de trainer zijn volgens ingewijden opgestart.

Ultee in beeld bij trainerloos SC Cambuur
© Pro Shots

Cambuur zoekt met enige spoed een opvolger van Henk de Jong, die vorige week zijn taken als trainer definitief neerlegde vanwege gezondheidsredenen. In die zoektocht zijn de Leeuwarders uitgekomen bij Ultee (35).

Ultee, die niet bereikbaar was voor een reactie, werd eerder dit seizoen ontslagen bij Fortuna Sittard. Hij was vanaf 2019 werkzaam voor de Limburgse club, die hij sindsdien telkens in de Eredivisie hield. Eerder was hij actief als assistent-trainer van Helmond Sport en FC Twente. Zijn carrière als trainer startte hij in de academie van FC Utrecht, waar hij enkele jaren werkte onder Foeke Booy, de huidige technisch manager van SC Cambuur. Later was hij ook werkzaam bij het eerste elftal van FC Utrecht, waar hij onder meer Erik ten Hag assisteerde. 

Voor zover bekend is Ultee de enige kandidaat voor de trainersvacature bij Cambuur, dat komend weekend geen wedstrijd gepland heeft staan. Vrijdag 4 november spelen de Leeuwarders thuis tegen NEC, het duel waarin Ultee dus zijn debuut zou kunnen maken op de Leeuwarder bank.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.