Uitzinnige Lozano kopt Mexico naar het WK

Reacties

Mexico heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het vijfde ticket voor het WK 2018 bemachtigd. Dankzij een doelpunt van PSV-aanvaller Hirving Lozano was de ploeg te sterk voor Panama.

Uitzinnige Lozano kopt Mexico naar het WK

Mexico - Panama 1-0
Andrés Guardado (ex-PSV) en Jesús Corona (ex-FC Twente) hadden een basisplaats bij Mexico voor het duel met Panama, Lozano begon op de reservebank. De ongeslagen koploper had een zege nodig om zich drie wedstrijden voor het eind van de kwalificatie al te plaatsen voor het WK. De Mexicanen hadden het echter verrassend lastig met Panama en konden pas na de invalbeurt van Lozano juichen.

De 22-jarige PSV'er kwam in de 51ste minuut binnen de lijnen voor Jurgen Damm en had slechts twee minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Corona kapte zijn man goed uit op de achterlijn en gaf de bal hoog voor, waarna Lozano knap raak kopte en voor een vreugde-explosie bij hem en zijn ploeggenoten zorgde. Mexico hield vervolgens stand, waardoor het WK-ticket binnen was. Ook gastland Rusland, Brazilië, Iran en Japan zijn al zeker van deelname aan het eindtoernooi.

Verenigde Staten - Costa Rica 0-2
De heuse topper in de CONCACAF-kwalificatie vond plaats in New Jersey. Voor de VS was het een beladen wedstrijd, de eerdere 4-0 nederlaag tegen Costa Rica had bondscoach Jurgen Klinsmann namelijk de kop gekost. Ook in de terugwedstrijd ging het mis voor de Amerikanen. Marcos Ureña groeide uit tot de grote man bij de bezoekers.

De spits, werkzaam in de Amerikaanse Major League Soccer, opende na een half uur de score en sloeg in de slotfase nog eens toe. De zespuntenwedstrijd viel daardoor in het voordeel uit van Costa Rica, dat nu tweede staat met zes punten meer dan de VS. Amerika wacht door de nieuwe verliespartij nog een pittige kwalificatie. De ploeg van bondscoach Bruce Arena staat weliswaar op de veilige derde plaats, maar houdt Honduras slechts op doelsaldo onder zich. Nummer vijf Panama heeft ook maar één punt minder.

Overige uitslag:
Trinidad & Tobago - Honduras 1-2

Dinsdag staan Honduras en de VS tegenover elkaar. Panama ontvangt dan hekkensluiter Trinidad & Tobago, terwijl Costa Rica het in eigen land opneemt tegen Mexico.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1. Mexico71710-2
2. Costa Rica71411-4
3. Verenigde Staten7811-10
4. Honduras788-15
5. Panama 774-5
6. Trinidad & Tobago734-12
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.