Uitverkoren De Ligt: 'We gaan met goed gevoel naar Parijs'

Reacties

Matthijs de Ligt heeft in de aanloop naar de Champions League-kraker met PSG zijn vorm bevestigd. De verdediger weet dat Bayern dinsdag op de toppen van z'n kunnen moet spelen.

Uitverkoren De Ligt: 'We gaan met goed gevoel naar Parijs'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

De Oranje-international was tegen VfL Bochum (3-0) op dreef. Zijn plek in het Elftal van de Week bij BILD was daarvan het bewijs. Zelf was hij tevreden, al was er het besef het beter kan en moet. 'Het was niet onze beste wedstrijd, maar drie goals, een clean sheet, drie punten en geen blessures… We kunnen er blij mee zijn', zei hij na de zege.

Het succes in de Bundesliga was een positieve generale voor het duel van dinsdag met PSG. 'We gaan met een goed gevoel naar Parijs', zei De Ligt, die zich geen zand in de ogen laat strooien door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. 'Die spelers van wereldklasse kunnen van het ene op het andere moment omschakelen en een fantastische wedstrijd spelen. We zullen ons beste voetbal moeten spelen en onze grenzen opzoeken.'

De Ligt straalt rust uit. Maar in München is het niet helemaal rustig in de aanloop naar het Champions Legaue-duel met PSG. Trainer Julian Nagelsmann had zijn ongenoegen over het spel in de eerste helft tegen VfL Bochum flink laten blijken. Het korte maar zeer heftige betoog zorgde voor gefronste wenkbrauwen in de kleedkamer van Bayern.

In de ogen van Nagelsmann was zijn reactie gepast, ook met oog op de ontmoeting in Parc des Princes. 'Als we dinsdag zo spelen als tegen Bochum, is het niet genoeg. We zitten niet in een flow, we hebben maar één punt voorsprong in de Bundesliga. Als we er vol voor gaan, dan is er het voetbal, het plezier en het enthousiasme. Maar dat hebben we tegen Bochum alleen de eerste zes minuten gedaan.'

© BILD
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.