Uitstel van Viergever-keuze voor Ten Hag

Reacties

Nick Viergever ontbreekt nog in de wedstrijdselectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De verdediger is na een voetblessure nog niet fit genoeg voor een plek bij de twintigkoppige selectie, waar Mitchel Bakker wel deel van uitmaakt.

Uitstel van Viergever-keuze voor Ten Hag

De zeventienjarige Bakker zit voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie. De jongeling werd door trainer Erik ten Hag al bij de ploeg gehaald voor de Eredivisie-wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade, maar tot een debuut kwam het nog niet. Wellicht krijgt hij zondag speeltijd, want Maximilian Wöber is een twijfelgeval in de wedstrijdselectie.

Viergever trainde afgelopen week weer voor het eerst volledig mee met de groep. De 28-jarige linkspoot liep op 18 november een blessure op en stond sindsdien aan de kant. Hij is zijn plek in het centrum inmiddels kwijtgeraakt aan Frenkie de Jong en met Nicolás Tagliafico is er een extra concurrent gekomen voor de linksbackpositie. Het is daarom afwachten wat de plannen zijn van Ten Hag met Viergever, die een aflopend contract heeft.

Ajax komt zondag om 16.45 uur in Zwolle in actie tegen PEC. De Amsterdammers moeten een gat van zeven punten zien te overbruggen ten opzichte van koploper PSV. De lijstaanvoerder treedt zaterdagavond in eigen huis om 19.45 uur aan tegen SC Heerenveen.

Wedstrijdselectie Ajax: Andre Onana, Kostas Lamprou, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber (twijfelgeval), Nicolás Tagliafico, Rasmus Kristensen, Mitchel Bakker, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Amin Younes, Mateo Cassierra, Justin Kluivert, Noussair Mazraoui

'Aflopend contract Viergever zal voor Ten Hag geen rol spelen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.