Uitstekende Tete wint met Lyon dankzij megaflater Mandanda

Olympique Lyon heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op Olympique Marseille: 2-0. Kenny Tete speelde een uitstekende wedstrijd en was zelfs tot twee keer toe dicht bij een doelpunt.

De rechtsachter speelde het hele duel mee bij Lyon, waar Memphis Depay opvallend genoeg pas in de slotfase het veld mocht betreden. Lyon en Marseille stonden vooraf beiden op 35 punten en streden om plek drie in de Ligue 1. In een open wedstrijd trokken Les Gones aan het langste eind.

De zege werd ingeleid door een enorme blunder van Marseille-doelman Steve Mandanda in de zesde minuut. De ervaren sluitpost liet een vrije trap van Lyon-aanvoerder Nabil Fekir, die recht op hem af kwam, zo in zijn doel glippen (zie video onder). Marseille liet zich niet onbetuigd na de vroege achterstand. Zo kopte Rolando een goede voorzet van Dimitri Payet naast en kreeg Lucas Ocampos een enorme mogelijkheid waarbij L'OL-goalie Anthony Lopes redde.

Tete, die scherp stond te verdedigen, liet zich na rust ook in offensief opzicht gelden. In de 48ste minuut schoot de verdediger hard binnen na een corner, maar zijn juichen stokte al snel vanwege het vlagsignaal. Vijf minuten later dacht de voormalig Ajacied vrijstaand binnen te koppen, maar hij werd afgetroefd door ploeggenoot Mariano Díaz: de spits kopte snoeihard raak.

Lyon hield daarna stand, wat de topsfeer naar aanleiding van het dertigjarige jubileum van de supportersgroep nog een extra dimensie gaf. Maxwel Cornet liet vijf minuten voor tijd na om het feest compleet te maken, nadat Memphis hem vrijspeelde. Aan de andere kant trad Lopes nog een aantal keer goed op.

Lyon slaat door de zege een gaatje van drie punten met concurrent Marseille in de strijd om de plekken achter Paris Saint-Germain. Het elftal van trainer Bruno Genesio staat op evenveel punten als nummer twee AS Monaco, dat op doelsaldo de zevenvoudig Franse kampioen nipt voorblijft.