Uitcomplex Inter krijgt vervolg bij soeverein Fiorentina

Fiorentina heeft in eigen huis het gat met nummer vijf Internazionale verkleind tot een punt. De Florentijnen trokken volledig terecht aan het langste eind met liefst 4-1 en hadden zelfs met een nog ruimere marge kunnen winnen. Bij Inter is sprake van een heus uitcomplex.

In de eerste helft was het louter Fiorentina dat de klok sloeg. De thuisploeg had dertien minuten nodig om op voorsprong te komen. Via het hoofd van Stevan Jovetic kwam de bal terecht bij Adam Ljajic die van dichtbij raak kon koppen. Na ruim een halfuur stond het al 2-0. Jovetic drukte het overwicht van Fiorentina met een schitterende treffer uit in de score. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en plaatste de bal snoeihard in de bovenhoek. Dat Inter met slechts twee doelpunten achterstand ging rusten had de ploeg van trainer Andrea Stramaccioni te danken aan doelman Samir Handanovic.

Na de onderbreking waren de verhoudingen onveranderd. In de 55ste minuut werd het 3-0. Een subliem hakje van Alberto Aquilani zette Jovetic alleen voor de keeper. De Montenegrijn was koelbloedig en tilde de stand naar 3-0. Ook Ljajic krulde even later nog zijn tweede treffer van de avond binnen. Antonio Cassano redde in de slotfase met een fraaie treffer de Milanese eer.

Door de nederlaag won Internazionale voor het zevende uitduel op rij niet. De laatste zege op vreemde bodem dateert van 3 november vorig jaar, toen koploper Juventus in Turijn met 1-3 werd verslagen. Daarna pakte Inter alleen tegen AS Roma een punt en werd van Siena, Udinese, Lazio, Parma en Atalanta Bergamo verloren.

Mede door die dramatische reeks zag Inter Fiorentina, waar Mounir El Hamdaoui na 72 minuten Jovetic kwam aflossen, tot op een punt komen. Inter is vijfde en La Viola zesde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.