Uitblinker Ødegaard geeft Luuk de Jong kans op Spaanse koppositie

Atlético Madrid is niet langer foutloos in La Liga. De ploeg van Diego Simeone ging na negen punten uit drie wedstrijden onderuit bij Real Sociedad, dat in Martin Ødegaard zijn uitblinker had.

Real Sociedad
2 - 0
Atlético Madrid

Ødegaard maakte in de tweede speelronde al het winnende doelpunt tegen Real Mallorca en was tegen Atlético goed voor zijn tweede treffer van dit seizoen. De voormalig Eredivisie-smaakmaker ontving de bal een klein kwartier in de tweede helft van Mikel Merino en vond ruimte voor een schot met links. Zijn inzet werd van richting veranderd door Stevan Savic en daardoor was Jan Oblak kansloos.

Drie minuten later was Ødegaard ook bij de 2-0 betrokken. Na zijn indraaiende vrije trap kopte Alexander Isak de bal voor het doel en Oblak greep niet overtuigend in. Debutant Nacho Monreal was er vervolgens als de kippen bij om binnen te tikken. Hij raakte bij dit doelpunt wel Oblak, die geblesseerd uitviel. Met Antonio Adan onder de lat kreeg Atlético het niet voor elkaar om terug in de wedstrijd te komen.

De nederlaag van Atlético betekent dat Luuk de Jong met Sevilla bovenaan kan komen te staan in La Liga. De ploeg van Julen Lopetegui heeft nu nog twee punten minder dan Atlético en speelt zondagmiddag om 14.00 uur uit tegen Alavés.