Atalanta Bergamo is op weg naar de play-offs van de Europa League. Hans Hateboer leidde donderdag met een knappe goal de uitzege bij Hapoel Haifa in de derde voorronde in.

Hapoel Haifa
1 - 4
Atalanta Bergamo

De Italianen stroomden in de tweede voorronde in en haalden na een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd uit tegen FK Sarajevo in de return: 8-0. Daardoor wachtte Hapoel Haifa als tegenstander in de volgende ronde voor de ploeg van Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens.

De drie Nederlanders stonden in Israël in de basis. Ze kregen al vroeg een tegenslag te verwerken, toen Almog Buzaglo de 1-0 binnen kopte. In de achttiende minuut herstelde Hateboer, die een sterke wedstrijd speelde, de schade. De vleugelverdediger kreeg de bal voor zijn voeten, verschafte zichzelf wat ruimte en schoot raak met links. Drie minuten na de gelijkmaker bracht Duvan Zapata de uitploeg al op voorsprong met een schot in de lange hoek. Na rust gooide Mario Pasalic met de 1-3 het duel in het slot, in de slotfase deed ook Musa Barrow nog een duit in het zakje.

Daardoor wacht het elftal van trainer Gian Piero Gasperini een ogenschijnlijk simpele klus in de tweede ontmoeting met Hapoel Haifa over een week. Als Atalanta verder gaat, wacht CSKA Sofia of FC Kopenhagen als laatste horde op weg naar het hoofdtoernooi.