Uitblinker De Fauw met Zulte in race om Belgische titel

Davy de Fauw is met zijn huidige werkgever SV Zulte Waregem bezig aan een uitstekend seizoen. Met een tweede plaats in de reguliere competitie en de eerste plek in het spelersklassement is de voormalige speler van Sparta en Roda JC Kerkrade misschien wel bezig aan zijn beste jaargang uit zijn carrière.

Uitblinker De Fauw met Zulte in race om Belgische titel

'Qua teamresultaten steekt dit seizoen er absoluut bovenuit, maar als ik alleen naar mijn eigen prestaties kijk, dan heb ik in Nederland beter gespeeld', aldus De Fauw. 'In mijn laatste seizoen bij Sparta (2005/06) en zeker in mijn eerste bij Roda JC (2006/07) was ik met vijf doelpunten bepalender dan dit seizoen.'

'In die eerste weken in Kerkrade scoorde ik zelfs tegen Ajax en PSV. Niet dat ik als verdediger zó veel waarde hecht aan doelpunten, maar al met al staat mijn eerste jaar in Kerkrade toch op één', vervolgt de Belg. 'Ik was daar nog maar enkele weken en kreeg al meteen een contractverlenging aangeboden.' <i>D<b></b>avy De <b></b>Fauw (links) in zijn Roda JC-periode. Naast De Fau<b></b>w Jean-Paul Saeijs, Ger Senden en Sekou Cissé</i> De nuchtere verdediger houdt zich niet bezig met de cijfers die de voetballers wekelijks krijgen van de aanwezige journalisten. 'Niet dat ik vind dat journalisten geen verstand van voetbal hebben, maar ik weet van mezelf het best of ik goed of slecht gespeeld heb. Daarvoor heb ik die punten in kranten of magazines niet nodig.'

'Om eerlijk te zijn: ik wist het niet dat ik eerste sta in het spelersklassement. Vooral vrienden of onze persverantwoordelijke maken me er soms op attent', aldus de 31–jarige De Fauw, die zich met zijn club voorbereidt op de play-offs in de strijd om het landskampioenschap.

KampioenZulte Waregem bezet daarin de tweede plaats met 32 punten, twee minder dan koploper Anderlecht. In een poule van zes ploegen moet een mini-competitie, waarbij ieder team twee keer tegen elkaar speelt, uitwijzen wie zich uiteindelijk kampioen van België mag noemen. Over de favoriet voor de titel is De Fauw duidelijk.

'Sowieso Anderlecht. Ze zitten de laatste weken wel in een mindere periode, maar in de ploeg zit zo veel kwaliteit en ervaring dat ik me niet kan voorstellen dat zij die eerste plaats nog uit handen zullen geven', legt De Fauw uit. Zaterdag speelt Waregem het eerste duel in de play-offs. In eigen huis ontvangt het Lokeren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen