Uit de kast gekomen voetballer overweldigd door steun

Reacties

Joshua Cavallo werd in één klap wereldberoemd via een videoboodschap waarin hij bekendmaakte homoseksueel te zijn. De voetballer van Adelaide United is ontzettend blij met alle steun die hij kreeg vanuit de voetbalwereld.

Uit de kast gekomen voetballer overweldigd door steun
© Adelaide United

Met zijn boodschap is Cavallo de eerste mannelijke voetballer die actief is op het hoogste niveau en openlijk uitkomt voor zijn homoseksualiteit. Hij doet een nieuwe poging om het taboe in de voetballerij te doorbreken. Aan steun ontbrak het Cavallo niet na zijn bericht, spelers als Gerard Piqué en Antoine Griezmann spraken hun waardering uit.

In gesprek met Sky Sports reageert Cavallo na een dag vol steun. 'Ik ben overweldigd door de steun en respons die ik heb ontvangen. Ik was erg geschrokken en verrast dat dit nieuws de wereld overging. Ik ben vereerd en dankbaar dat clubs mij steunen', doelt de Australiër ook op de steun van een club als Barcelona.

Cavallo greep zijn moment bij het Engelse medium aan om nogmaals zijn boodschap uit te spreken. 'Ik wil laten zien dat het niet uitmaakt wie je bent, waarin je gelooft of uit welke cultuur of achtergrond je komt. Iedereen wordt geaccepteerd in het voetbal. Het moet gebaseerd worden op je talent, niet op hoe je eruit ziet en waarin je gelooft. Het is 2021 en het is tijd om dit in het voetbal te veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.