UEFA verlengt schorsing van 'dopingzondaar' Nasri

Reacties

Samir Nasri moet een rentree als profvoetballer nog even uit zijn hoofd zetten. De middenvelder kreeg in februari een schorsing van zes maanden vanwege het overtreden van de dopingregels van de WADA (World Anti-Doping Agency) en de UEFA heeft deze schorsing woensdagavond verlengd.

UEFA verlengt schorsing van 'dopingzondaar' Nasri

De Europese voetbalbond maakt bekend dat de straf is verhoogd tot een schorsing van achttien maanden. Deze ging met terugwerkende kracht op 1 juli 2017 in. Nasri kan zodoende pas in 2019 weer wedstrijden gaan spelen. De UEFA meldt dat de Fransman in november 2018 weer mag beginnen met trainen bij een club.

In december 2016 bracht Nasri als speler van Sevilla (gehuurd van Manchester City) een bezoek aan het Drip Doctors, waar hij een vitaminekuur onderging. Na een tweet van het bedrijf (zie foto onder) over zijn bezoek ontstond er al enige ophef, waarna de UEFA een onderzoek startte. Met de behandeling overtrad hij de regels, concludeerde de voetbalbond.

Nasri kreeg een schorsing van zes maanden opgelegd, maar daar ging een inspecteur van de Ethics and Diciplinairy-commissie van de UEFA niet mee akkoord. Hij wees erop dat de standaardstraf bij deze overtreding een schorsing van twee jaar is. De beroepscommissie van de UEFA is nu uitgekomen op een schorsing van achttien maanden, waar Nasri er dus dertien maanden van op heeft zitten.

De 31-jarige Nasri zit momenteel zonder club. Hij begon vorig seizoen bij Antalyaspor, maar daar werd zijn contract in januari ontbonden. Eerder in zijn loopbaan speelde Nasri voor Manchester City, Sevilla, Arsenal en Olympique Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.