UEFA straft AZ na ongeregeldheden bij West Ham-thuis

Reacties

AZ moet op de blaren zitten na de ongeregeldheden rondom de thuiswedstrijd tegen West Ham United in de Conference League. De Alkmaarders hebben naast een forse geldboete ook een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek gekregen van de UEFA.

UEFA straft AZ na ongeregeldheden bij West Ham-thuis
© Pro Shots

De UEFA heeft AZ verschillende boetes opgelegd. Het totaalbedrag loopt op tot ruim tachtigduizend euro. Als het in de komende twee seizoenen nog eens zo misgaat, dan moet de club bovendien een Europese wedstrijd zonder thuissupporters spelen.

Op 18 mei ging het rond het veld flink mis in Alkmaar. Supporters van AZ zochten op de hoofdtribune de confrontatie met aanhangers van West Ham en familieleden van spelers van de Engelsen. De grootste boete is uitgedeeld voor die ongeregeldheden. Ook wordt de nummer vier van de Eredivisie kwalijk genomen dat er voorwerpen zijn gegooid, dat looppaden in het stadion zijn geblokkeerd en dat vuurwerk is afgestoken.

AZ werd in de halve finale van de Conference League uitgeschakeld door West Ham, dat het toernooi uiteindelijk ook won door in de finale af te rekenen met Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.