UEFA stelt FC Kopenhagen teleur met 'zware straf' na aanvallen van agent

Reacties

Michael Santos (op de foto boven rechts) moet de eerstvolgende drie Europese wedstrijden die hij zou kunnen spelen missen. De aanvaller van FC Kopenhagen is gestraft na het aanvallen van een Schotse politieagent.

UEFA stelt FC Kopenhagen teleur met 'zware straf' na aanvallen van agent
© Pro Shots

Kopenhagen speelde in de eerste knock-outronde van de Europa League tegen Celtic en speelde de thuiswedstrijd met 1-1 gelijk. De vreugde was dan ook groot bij Santos en zijn ploeggenoten toen Pep Biel vijf minuten voor tijd voor de 1-2 voorsprong voor Kopenhagen zorgde. Biel wilde zijn belangrijke treffer graag vieren met de meegereisde supporters, die in het uitvak werden afgeschermd door een rij stewards en agenten. Biel deed desondanks zijn best om in het uitvak te duiken.

De Spanjaard kreeg het aan de stok met een agent, die Biel tegenhield. Ploeggenoot Santos kwam in actie en duwde de politieman naar de grond. De Schotse politie kondigde direct na de 1-3 zege van Kopenhagen een onderzoek aan en de UEFA deed hetzelfde. De Europese voetbalbond heeft nu besloten om Santos (overigens de maker van de 0-1 tegen Celtic) voor drie duels te schorsen.

Kopenhagen heeft teleurgesteld gereageerd op de uitspraak. 'De club vindt deze straf te zwaar, wanneer er wordt gekeken naar alle omstandigheden', schrijft de Deense club. 'We hebben de UEFA daarom gevraagd om een schriftelijk statement over de straf op te sturen, zodat wij kunnen bepalen of we in beroep willen gaan of niet.'

Kopenhagen staat in de achtste finales van de Europa League tegenover Istanbul Basaksehir en verloor de eerste wedstrijd, in Turkije, met 1-0. De return in Denemarken moet nog gespeeld worden. Santos, die in de heenwedstrijd basisspeler was, mag er dan dus niet bij zijn.

İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir
1 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.