UEFA stelt disciplinair onderzoek in naar racisme bij PSG-Basaksehir

Reacties

De UEFA heeft een disciplinair onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen tijdens Paris Saint-Germain - Istanbul Basaksehir van dinsdagavond. Vierde official Sebastian Coltescu zou zich racistisch hebben uitgelaten over assistent-trainer Pierre Webo van Basaksehir.

UEFA stelt disciplinair onderzoek in naar racisme bij PSG-Basaksehir
© Pro Shots
PSG
PSG
5 - 1
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir

De wedstrijd werd dinsdagavond in de eerste helft gestaakt vanwege het racisme-incident rond vierde official Coltescu. Het ging mis in Parijs toen assistent-trainer Webo van Basaksehir een rode kaart kreeg vanaf de reservebank, wegens een woedende reactie op de arbitrage. Tijdens de communicatie tussen arbiter Ovidiu Hategan en Coltescu zou laatstgenoemde naar de Kameroener verwezen hebben als 'de zwarte'.

De reservebank van zowel Basaksehir als PSG ontplofte vervolgens van woede, onder aanvoering van Demba Ba, die direct in de bres sprong voor Webo. Beide ploegen stopten direct met spelen en stapten vervolgens van het veld om daar niet meer terug te keren. Ook de Roemeense arbitrage kon de gemoederen niet meer tot bedaren krijgen.

Doordat de spelers van Basaksehir weigerden terug te keren op het veld wordt de wedstrijd woensdagavond om 18.55 uur uitgespeeld met Danny Makkelie als scheidsrechter. 'Er is in het voetbal geen plaats voor racisme en discriminatie in alle vormen', meldt de UEFA op de website. 'In overeenstemming met artikel 31 van het disciplinaire reglement is er een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen die ervoor hebben gezorgd dat de wedstrijd werd stilgelegd.'

Webo
Hoofdrolspeler Webo zou woensdag wel weer op de bank mogen plaatsnemen. RMC Sport meldt dat de UEFA pas na woensdag beoordeelt of het terecht is geweest dat de assistent van Basaksehir een rode kaart kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer İstanbul Başakşehir
Meer over İstanbul Başakşehir
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.