UEFA schorst boze Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy moet zijn woede-uitbarsting richting scheidsrechter Anders Frisk bekopen met een schorsing voor twee duels. Het Nederlands elftal kan hierdoor in de eerste WK-kwalificatieduels met Tsjechië (8 september thuis) en Macedonië (9 oktober uit) niet beschikken over de aanvaller.

UEFA schorst boze Ruud van Nistelrooy

De UEFA besloot donderdag een onderzoek in te stellen naar het gedrag van de topscorer van het Nederlands elftal, die na afloop van de met 2-1 verloren halve finale tegen Portugal, in ferme taal zijn beklag had gedaan bij Frisk.

Van Nistelrooy kan nog bezwaar aantekenen tegen de straf. Dat moet hij schriftelijk voor maandagnacht 5 juli aan de tuchtcommissie laten weten.

Ook voor de camera's van de NOS liet Van Nistelrooy zijn ongenoegen merken. 'Het is misschien een wat gemakkelijk excuus, maar hoe hij werkelijk álles in het voordeel van Portugal floot, dat was gewoon niet mooi meer. Alles wat fifty-fifty was, floot hij naar hun kant. Echt een type thuisfluiter.'

Van The Man was niet de enige Nederlander die de arbitrage hekelde. Zelfs bondscoach Dick Advocaat klaagde bij vierde man Lubos Michel over het feit dat hij Frisk een 'thuisfluiter' vond.

Bekijk hier al onze video's