UEFA overweegt goal Rooney te schrappen

Wayne Rooney moet vrezen dat hij een van zijn twee doelpunten kwijtraakt. De UEFA heeft de technische commissie ingeschakeld om te bepalen of de 2-0 een treffer is van de Engelse aanvaller, of een eigen goal van doelman Jörg Stiel.

UEFA overweegt goal Rooney te schrappen

Rooney haalde in de 75ste minuut hard uit vanaf een meter of twaalf. Zijn schot knalde op de paal, maar de bal caramboleerde via het hoofd van de mistastende Zwitserse keeper in het doel. Rooney eist de goal op: 'Ik raakte de bal zo hard als ik kon en gelukkig ging hij erin. Het is mijn doelpunt.'

De aanvaller van Everton scoorde twee keer tegen de Zwitsers. Met de 1-0 pikte hij een record in, want de achttienjarige aanvaller is de jongste doelpuntmaker ooit op een EK.

UEFA-woordvoerder William Gaillard verklaarde dat de eigen goal van Igor Tudor gehandhaafd blijft. De technische commissie zal voor die treffer niet worden ingeschakeld. De 1-0 van Frankrijk kwam tot stand nadat Tudor een vrije trap van Zinedine Zidane zodanig van richting veranderde, dat de bal doelman Tomislav Butina passeerde.

Bekijk hier al onze video's