UEFA licht Nederlands supertalent uit als topscorer van 2018

Reacties

Gerekend over alle wedstrijden in 2018 heeft Daishawn Redan de meeste goals gemaakt in UEFA-competities. Dat heeft de Europese voetbalbond bekendgemaakt. In de laatste vijf jaar ging die eer nog drie keer naar Cristiano Ronaldo.

UEFA licht Nederlands supertalent uit als topscorer van 2018

De zeventienjarige Redan maakte dit kalenderjaar grote indruk in het shirt van Chelsea en het Nederlandse jeugdelftal. Voor Oranje was de aanvaller vijf keer trefzeker in de kwalificatiereeks voor het EK Onder-19. Redan scoorde bovendien drie keer op het EK Onder-17, dat door Nederland gewonnen werd met de Chelsea-speler als captain.

Redan maakte in de zomer van 2017 de overstap van Ajax naar Chelsea en moet het bij de Premier League-grootmacht nog doen met speeltijd bij de hoogste jeugdploeg en Chelsea Onder-23, de reserves. In de Youth League scoorde de tiener in totaal acht keer, waarmee zijn totaal in UEFA-competities op negentien is gekomen.

Opvallend genoeg is Nikita Tromp de tweede op de lijst. De Nederlandse scoorde vijftien keer voor het nationale vrouwenteam Onder-17. AS Roma-spits Edin Dzeko is de nummer drie met tien goals in de Champions League en drie treffers voor Bosnië in de Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.