UEFA legt leiding Ajax-United in handen ervaren Skomina

Reacties

Damir Skomina fluit op 24 mei de finale van het Europa League-toernooi tussen Ajax en Manchester United, zo heeft de UEFA vrijdag bekendgemaakt.

UEFA legt leiding Ajax-United in handen ervaren Skomina

Met de veertigjarige Sloveen kiest de UEFA voor een ervaren arbiter. Skomina is al internationaal scheidsrechter sinds 2003 en was vorig jaar actief op het EK. Opvallend is dat Skomina in 2012 al eens als arbiter fungeerde bij een duel tussen Manchester United en Ajax. De Amsterdammers vlogen er toen ondanks een 1-2 overwinning in de tweede ronde van de UEFA Cup uit door de 0-2 nederlaag in eigen huis.

In 2010 floot Skomina het Champions League-duel tussen Real Madrid en Ajax. De Koninklijke won toen met 2-0, een magere afspiegeling van de verhoudingen. Vlak na die nederlaag kwam Johan Cruijff met zijn beruchte column in De Telegraaf die min of meer de aanzet vormde tot de zogeheten fluwelen revolutie.

Dit seizoen floot Skomina al zes wedstrijden in de Champions League, waaronder het returnduel in de kwartfinale tussen AS Monaco en Borussia Dortmund.

Champions League
De eindstrijd van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid moet in goede banen worden geleid door Felix Brych. De Duitser floot in 2014 al eens de finale van de Europa League tussen Sevilla en Benfica.

Net als Skomina was ook Brych vorig jaar actief op het EK, waar hij onder meer de leidsman was bij de kwartfinale Polen-Portugal. De Champions League-finale is op zaterdag 3 juni in Cardiff.

Video: Samenvatting Olympique Lyon-Ajax

Samenvatting: hoe Ajax zich naar de finale vecht
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.