UEFA komt bondscoaches mogelijk tegemoet met EK-selecties

Reacties

De UEFA overweegt de deelnemende landen op het EK in Duitsland tegemoet te komen met het versoepelen van de deadline van de selecties. Volgens Sky Sports wordt de einddatum mogelijk opgerekt, zodat er meer ruimte is om blessures op te vangen.

UEFA komt bondscoaches mogelijk tegemoet met EK-selecties
© Pro Shots

Diverse landen zouden bij de Europese voetbalbond hun bezorgdheid hebben geuit, naar aanleiding van de aanvankelijke deadline, die nu nog op 7 juni staat. Vooral ook omdat er dan nog veel oefenwedstrijden plaatsvinden, waardoor er nauwelijks tijd is om eventuele blessures te beoordelen. Dat kan ten koste gaan van de sportieve ambities, is de mening.

Een bijeenkomst met alle bondscoaches zou de UEFA hebben laten twijfelen aan de gestelde deadline. Het Nederlands elftal speelt bijvoorbeeld op 10 juni nog een oefenduel met IJsland. In het slechtste geval raakt bondscoach Ronald Koeman in dat duel één of zelfs meerdere spelers kwijt, waardoor hij met een uitgedunde spelersgroep naar Duitsland af zou moeten reizen.

Engeland speelt zelfs enkele uren vóór de deadline een wedstrijd, waardoor er geen tijd is om een fysieke balans op te maken, met oog op eventuele pijntjes of fysiek ongemak. Het is mogelijk om ná de deadline en voor de start van het toernooi nog een geblesseerde speler te vervangen, maar dan moet wel aantoonbaar zijn dat de speler in kwestie écht niet in actie kan komen gedurende het toernooi.

Grotere selectie
Tijdens een interne bijeenkomst zal maandag ook een besluit over het uitbreiden van de betreffende selecties genomen worden. Koeman pleitte onlangs al eens voor een grotere spelersgroep op het EK en kreeg bijval van diverse collega’s. De UEFA gaat die optie nu overwegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.