UEFA in beroep tegen spugende Frei

De UEFA is in beroep gegaan tegen de vrijspraak van Alexander Frei. Enkele uren nadat de Zwitserse aanvaller was vrijgesproken wegens het bespugen van tegenstander Steven Gerrard, doken er nieuwe televisiebeelden op, waarop wel te zien is dat Frei de Engelman in de nek spuwt.

UEFA in beroep tegen spugende Frei

Zondagmiddag sprak de zevenkoppige tuchtcommissie van de UEFA Frei nog vrij wegens voldoende gebrek aan bewijs. Enkele uren later bracht het Zwitserse SF DRS echter nieuwe beelden.

Peter Stadelmann, directeur van de Zwitserse voetbalbond vreesde direct al dat de vrijspraak nog een staartje zou krijgen. 'Als er nieuwe bwijsmaterialen boven tafel komen en worden aangedragen, dan kan de zaak worden heropend', verklaarde hij zondag.

Maandagochtend besloot de UEFA in beroep te gaan. De aanklager eist dat de tuchtcommissie Frei voorlopig schorst voor het cruciale groepsduel met Frankrijk, dat maandagavond op het programma staat. Nog deze middag zal Levent Biçakçi, vice-voorzitter van de beroepscommissie van de UEFA, uitspraak doen.

Bekijk hier al onze video's