UEFA hakt knoop door: ook Dublin raakt EK-wedstrijden kwijt

Reacties

In navolging van Bilbao is ook Dublin komende zomer niet langer speelstad tijdens het EK. De wedstrijden die in de Ierse hoofdstad zouden worden gespeeld, gaan naar Sint-Petersburg en Wembley.

UEFA hakt knoop door: ook Dublin raakt EK-wedstrijden kwijt
© Pro Shots

Dat heeft de UEFA bekendgemaakt na een vergadering met het uitvoerend comité. Dat Bilbao zijn EK-duels zou kwijtraken aan Sevilla wegens de strenge corona-eisen van de Baskische regering was al bekend, nu is ook duidelijk dat Dublin door de pandemie afstand doet van zijn vier EK-duels. De drie groepsduels gaan naar Sint-Petersburg, dat al drie wedstrijden in Groep B en een kwartfinale huisvest, de achtste finale gaat naar Wembley.

'We hebben met de organiserende bonden en de lokale autoriteiten hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er een veilige en feestelijke omgeving zal zijn tijdens de wedstrijden en ik ben heel blij dat we toeschouwers kunnen verwelkomen bij alle wedstrijden over het hele continent', vertelt voorzitter Aleksander Ceferin in een verklaring op de website van de UEFA, die zijn waardering en dankbaarheid uit richting Bilbao en Dublin voor hun inzet.

Waar Bilbao en Dublin hun status als speelstad voor het EK 2020 kwijtraken, blijft München wel gastheer. De Duitse speelstad kon tot nu toe geen duidelijkheid verschaffen over het aantal fans dat komende zomer welkom zou zijn in de Allianz Arena. Nu is bekend dat de thuishaven van Bayern München minstens plaats zal bieden aan 14.500 toeschouwers. Dat aantal kan nog oplopen, als de coronapandemie in Duitsland dat toelaat.

Amsterdam
Eerder werd al bekend dat in de Johan Cruijff Arena tenminste 12.000 fans welkom zullen zijn tijdens het EK. Nederland speelt al zijn drie groepsduels in Amsterdam. Oekraïne is op 13 juni - twee dagen na de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije - de eerste tegenstander, op 17 juni is Oostenrijk de tweede tegenstander van de mannen van bondscoach Frank de Boer en de groepsfase eindigt op 21 juni met een wedstrijd tegen Noord-Macedonië.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.